top of page

ONTDEK ONZE VAKANTIEHUIZEN

In een oude, originele schuur die dateert uit 1890 zijn 5 gezellige en comfortabele (***) vakantiehuizen ingericht die je het hele jaar door kan huren. Ze liggen allemaal op de eerste verdieping, onder het dak, boven de oude koeienstal die tot multifunctionele ontspanningsruimte is omgevormd. Elk vakantiehuis heeft een eigen privé-terras dat uitkijkt op de schitterende omgeving van het Sancy Massief in het regionaal natuurpark van de Auvergne. In één van de bijgebouwen zijn ook nog 2 gites (**) ingericht. Ze hebben onmiddellijk toegang tot de tuin en zijn zuidelijk georiënteerd.

In de multifunctionele ruimte kunnen kinderen maar ook volwassenen zich uitleven met biljarten, darten, tafelvoetballen, enz. De allerkleinsten hebben dan weer hun eigen kidscorner. In de infraroodsauna geniet je na van een actieve daguitstap. Daarnaast kan je in de professionele keuken en bijkeuken koken als je met een grote groep huurt en verschillende vakantiewoningen huurt. Ideaal om samen te koken... en af te wassen. In deze ruimte staan nog een wasmachine en droogkast ter beschikking van alle gasten. Kinderbedjes zijn ook beschikbaar op aanvraag.  

Buiten is er een grote tuin en speelweide met speeltuigen (schommel, trampoline, pingpongtafel... ) en een gezellige lounge/zithoek. Je kan ook altijd gebruik maken van de gemeenschappelijke barbecue. Huisdieren zijn welkom maar om verrassingen te vermijden gewoon vooraf even verwittigen.

 

Ontdek hieronder elk vakantiehuis in detail.

Coquelicot (gite 1)

COQUELICOT** (2 - 4 personen)

Coquelicot. Onze kleinste gite (45 m2) ligt op het gelijkvloers en kijkt uit op de tuin en de omringende velden. Op het zuidelijk georiënteerd terras geniet je de hele dag van de zon, van de krekels en de rust.... De slaapkamer van de ouders (dubbel bed) bevindt zich op het gelijkvloers naast de woonkamer met ingerichte keukenhoek. Boven is in dit vakantiehuis een charmante mezzanine met 2 enkele bedden.

Kan samen gehuurd worden met gite, La Gentiane voor een groep tot 8 personen.

GENTIANE** (4 -5 personen)

Gentiane is onze andere gite die net naast Coquelicot gelegen is. Deze gite (+/- 60m2) voor 4 personen heeft ook een privé-terras en kijkt uit op de tuin en het Sancy Massief. In de zonnige, ruime woonkamer heb je genoeg plaats om het gezellig te maken.. Er zijn 2 slaapkamers op het gelijkvloers (1 met dubbel bed en een 2de met 2 enkele bedden). De keuken biedt alle comfort om zelf te koken. 

Kan samen gehuurd worden met Coquelicot voor een groep tot 8 personen.

Gentiane (gite 2)

Primevère is een vakantiehuis op de eerste verdieping van de oude schuur (ongeveer 60m2). Het is licht en ruim en heeft een zuidelijk georiënteerd balkon met terrasmeubilair. De ingerichte open keuken biedt alle comfort. 1 slaapkamer (dubbel bed) en een mezzanine met 2 enkele bedden.

Primevère (app1)

PRIMEVERE*** (2 - 4 personen)

COLCHIQUE*** (4 - 5 personen)

Colchique is een vakantiehuis van ruim 80m2 voor 4 tot 6 personen. De 2 slaapkamers bieden plaats aan respectievelijk 2 en 3 personen. In de gezellige woonkamer staat nog een slaapsofa. In de ingerichte open keuken kan u naar hartenlust koken terwijl de anderen in de zithoek wat chillen. Dit verblijf heeft 2 ingangen. De eerste via de trap in de schuur en een 2de via het noordoost georiënteerde terras dat rechtstreeks toegang geeft tot de parking (ook geschikt voor rolstoelgebruikers of mensen met een fysieke handicap). 

Colchique (app 2)

GENET*** (4 - 5 personen)

Genêt (Brem) biedt 60m2 gezelligheid voor 4 à 5 personen. 2 slaapkamers voor respectievelijk 2 en 3 personen. In de woonkamer annex open ingerichte keuken komt u helemaal tot rust. Via de terrasdeur hebt u toegang tot het zuid-oost geörienteerd balkon dat uitkijkt op de streek.

Genet (app 3)

CROCUS*** (4 - 5 personen)

Crocus is een ruim vakantiehuis van 62 m2 voor 4 personen. 2 grote slaapkamers, een comfortabele badkamer, een leefruimte met praktisch ingerichte open keuken en een zuidgeoriënteerd terras.  

Crocus (app4)

JONQUILLE***(4 - 5 personen)

Jonquille (Narcis) is een vakantiewoning van 80m2 voor 4 tot 5 personen. Een ruime eet/woonkamer met een zeer volledige uitgeruste open keuken, een comfortabele badkamer met douche en wc en 2 ruime slaapkamers (1 met dubbel bed en 1 met 2 enkele bedden). In de woonkamer staat er nog een extra bed. Via de terrasdeur kom je op het zuid gericht balkon met zicht op de tuin, de omgeving en het Sancy Massief.

Jonquille (app5)

MET RESPECT VOOR DE NATUUR

In Clos Saint Sauves proberen we zoveel mogelijk de natuur met respect te behandelen. Door een doorgedreven isolatie te combineren met een uiterste milieuvriendelijk verwarmingssysteem springen we zuinig om met energie. We sorteren het afval zoveel mogelijk. Ons afvalwater zuiveren we zelf in een vloeiveld en alle poets- en wasmiddelen die we gebruiken zijn ecologisch of makkelijk biologisch afbreekbaar. Als je kiest voor Clos Saint Sauves dan maak je dus ook een mooi gebaar naar de natuur. 

We zijn dan ook trots dat we het Nattitude-label gekregen hebben. Het wordt enkel uitgereikt aan hotels, vakantiewoningen, chambres d'hôtes en campings die de natuur een warm hart toedragen en door en door milieubewust zijn. In Clos Saint Sauves beleef je de Auvergne op een stimulerende en ontspannende wijze, vanuit een duurzame en ecologische invalshoek. Voor een onvergetelijke ervaring met gezin of vrienden.

Nattitude
bottom of page