top of page

LAAT JE BETOVEREN DOOR DE AUVERGNE

Le domaine du Clos Saint-Sauves

Le domaine du Clos Saint-Sauves

Video afspelen

LAC CHAMBON

Op een halfuurtje rijden van Clos Saint Sauves ligt Lac Chambon. Een uitzonderlijk mooi kratermeer waar je kan watersporten (zwemmen, kanoën, kajakken, …) , relaxen op één van de 2 stranden, lekker eten in één van de restaurants. Ideaal voor gezinnen met kinderen. Je kan ook een mooie wandeling rond het meer maken. 

LA BOURBOULE

La Bourboule is een levendig kuurstadje aan de oevers van de Dordogne dat haar reputatie als wellness-centrum helemaal waarmaakt. Dankzij de warmwaterbronnen kan je er heerlijk kuren en je lichaam van top tot teen laten verzorgen. Het is ook een uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de buurt. We bezorgen je alle info.

Credits foto: OT Massif du Sancy

LAC D'AYDAT

Nog een mooi natuurlijk kratermeer waar je kan zwemmen in heerlijk helder water. 2 stranden om uitgebreid te genieten en leuke activiteiten (zeilen, kajakken, zwemmen, roeien, …) Een paradijs voor kinderen. Op een 40-tal minuten van Clos Saint Sauves.

Credits foto: OT Massif du Sancy

MONT DORE

Een gezellig druk bergdorpje aan de voet van het Sancy Massief op 20 minuten rijden van Clos Saint Sauves. In de winter is het de toegangspoort tot een prachtig skigebied - één van de oudste van Frankrijk trouwens - met meer dan 85km pistes dankzij de verbinding met skigebied Super-Besse. Ook liefhebbers van langlaufen komen hier in de streek aan hun trekken. In de zomer kan je hier naar hartelust alle bergsporten beoefenen.

Credit foto: OT Massif du Sancy

ACROFUN (PARC D'AVENTURE)

Niet ver van het meer in Aydat ligt het avonturenpark Acrofun (Aydat-Pessade) Houden je kinderen van een beetje actie en sensatie? Touwbruggen, reuzentrampoline, loopbruggen, klimmen in netten op meer dan 9 meter hoogte in de bomen. 

Credits foto: OT Massif du Sancy

FANTASTICABLE

In Super-Besse. Dit moet je beslist eens meemaken. Vliegen als een vogel aan de hoogste kabelbaan van Frankrijk. 1600 meter lang, 45 meter boven de grond en … een snelheid tot 120km/uur. Vanaf 8 jaar en minimum 30 kg.

Credits foto: OT Massif du Sancy

CLERMONT-FERRAND

De hoofdstad van de Auvergne. Een aangename stad die absoluut de moeite is om een keertje te bezoeken. Je vindt er alles: (shopping)plezier, cultuur, gastronomie, … Wij zijn onmiddellijk voor haar charme gevallen. 

Credits foto: Office du Tourisme Clermont-Ferrand

VULCANIA

Een pretpark in het hart van de vulkanen van de Auvergne. Niet ver van Clermont-Ferrand. Een leerrijk en interactief avontuur met heel veel leuke attracties. Meer info op www.vulcania.com

Credits foto: Vulcania

EN NOG VEEL MEER NATUURLIJK...

De Auvergne heeft zoveel te bieden dat we hier niet alles kunnen beschrijven. Het zou ons te ver leiden. Maar in de receptie van Clos Saint Sauves vind je alle informatie over wat onze streek te bieden heeft. Kaarten, boeken, brochures, folders, ... We geven je ook graag tips en weetjes over alle bezienswaardigheden. Vraag ons gerust om meer info.

Please reload

ONTDEK DE STREEK IN 20 FOTO'S

LOKALE MARKTEN

Zaterdag

La Bourboule

14 juli: La Godivelle  (+ rommelmarkt)

Zondag

Saint-Nectaire

Maandag

Besse-et-Saint-Anastaise

30/07 & 20/08 La Bourboule : Nocture Artisanale

Dinsdag

Chambon-le-Lac (avondmarkt 17 - 22u)

La Bourboule (bio-markt)

Woensdag

Murol

Donderdag

Tauves

Mont Dore

Picherande

Chambon-sur-Lac

Vrijdag