top of page

Credit foto: OT Massif du Sancy

ALTIJD IETS TE BELEVEN

Zoek je een leuk betaalbaar skigebied in Frankrijk? Dan is het Centraal Massief misschien wel jouw volgende wintersportbestemming. Akkoord, het is een vrij onbekend gebied maar dat is - naar onze bescheiden mening en die van veel Fransen - totaal onterecht. Het Centraal Massief heeft best wel wat troeven als het op wintersport aankomt. Je vindt er toppen tot bijna 1900 meter en er heerst een optimaal klimaat waardoor er tijdens de wintermaanden behoorlijk wat sneeuw valt. Het ligt bovendien niet zo ver als de Alpen en het is makkelijker bereikbaar (lees: minder files dan naar de wintersportgebieden in de Alpen). 

 

Vlakbij Clos Saint-Sauves in het Sancy Massief (met de hoogste bergtoppen van het Centraal Massief) ligt Mont Dore, een charmant kuuroord en één van de oudste wintersportgebieden van Frankrijk. Met z'n 85 km pistes - door de verbinding met het andere nabijgelegen skigebied, Super Besse - zijn er genoeg uitdagingen voor elk niveau skiër of snowboarder. Je kan er meestal skiën van januari tot eind maart. 

 

Bij ons kan je één van onze appartementen of vakantiehuisjes huren. 's Morgens rij je in 20 minuten naar Mont Dore, je parkeert en je staat in no time op de latten. Wij zorgen zelfs voor skipassen als je dat wil. En 's avonds na het skiën, kom je moe maar relaxed aan in Clos Saint-Sauves. Midden in de natuur. Weg van alle drukte. Wil je meer info? Bel of mail ons dan. We geven je graag wat extra informatie. Bekijk onze appartementen die je kan huren voor je skivakantie.

Hou je niet van skiën? En ga je liever langlaufen of wandelen met sneeuwraketten aan je voeten? Of toeren met sledehonden? Ook dan is Clos Saint Sauves een ideale uitvalbasis. Want als je bij ons één van onze appartementen huurt, ben je overal dichtbij.

WINTER

SKIËN

LANGLAUFEN

WANDELEN

TOEREN MET SLEDEHONDEN

WANDELEN

FIETSEN

MOUNTAINBIKEN

KAJAKKEN

Please reload

LENTE/ZOMER/HERFST
bottom of page